De ce trebuie sa țin cont pentru ca detoxul să fie eficient?

0
1768
Asculta articolul.

– adapteaza metoda de detox propriului tip de digestie si metabolism. Fie ca vorbim de cure cu sucuri, de post, de dieta raw sau alte metode – trebuie sa avem in vedere ca nu oricare dintre ele se potrivesc pentru toti.

– fii atent la modul de viata pentru a mentine digestia intr-o stare foarte buna de functionare, reducand la minim incarcarea organelor de eliminare.

– asociaza mai multe metode – utilizarea dietei, plantelor detoxifiante si metodelor fizice (exercitii, respiratie) – poate genera o stare de detoxifiere si energizare la fel de intensa sau chiar net superioara unor cure de detoxifiere intensive insa unilaterale.

– integreaza detoxifierea holistic – nu te opri la corp, ci tine cont ca orice acumulare de toxine se reflecta si in starea psiho-mentala. Cresterea aciditatii corporale generata adesea de toxine sau lipsa oxigenarii suficiente, se traduc in stari psihice negative, insa mai putin cunoscut este faptul ca lucrurile functioneaza si in sens invers: stresul intens, graba, mancatul in stari de tensiune, fricile sunt tot atatea cauze de perturbare a echilibrului organic, de afectare nervoasa, hormonala, de modificare a ph-ului corporal, a florei intestinale. Suntem un tot si trebuie sa ne abordam ca atare – trup, minte si suflet, astfel ca starea de bine sa se stabileasca in toate planurile fiintei noastre.

Află mai multe pe pagina noastră de Facebook, urmarește-ne pe Instagram, Twitter și YouTube, înscrie-te la newsletter sau hai în taberele noastre ayurvedice de detox şi de gătit. Poți folosi și chatul din dreapta paginii.

Stiai de “Iubire în Bucate“, super cursul nostru ayurvedic de gătit personalizat? Înveți să gătești și să mănânci în perfect acord cu tipologia ta.

Dacă sfaturile și rețeta ţi-au fost utile şi ţi-a plăcut şi reţeta, poţi să le trimiţi unui prieten. Fă-i şi lui viața mai frumoasă (şi digestia mai eficientă).

Lasa-ne un coment mai jos cu experiența ta. Mulțumim!

Fiecare dintre articolele de pe site-ul Holistica.ro au doar rol de informare si nu au scopul de a diagnostica, trata sau vindeca afectiuni. In cazul existentei unor problem de sanatate va rugam sa va adresati medicului specialist.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

46 − = 42