DETOX | merită, sau nu, să-l iei în seamă?

0
285
Asculta articolul.

Când vine vorba (și) de „detox”, ne filmăm, ne contrăm, ne manipulăm, ne cine ştie ce ne mai facem, de până la urmă ajungem, ca-ntr-un scenariu caragialesc, din ăla demn de “O scrisoare pierdută”, să ne-ntrebăm, ca şi dl Cetăţean turmentat, “eu cu cine mă detoxific?!?”.

Ştiu, sună-ntrun mare fel. Dar sună mai puţin decât este. Să mă explic. Hâc!

Carevasăzică am ajuns să trăim zile în care eşti prins între păreri pro şi contra orice. Păreri care mai de care mai sforăitoare. Şi, până la urmă, totuşi, tu ce alegi?

O parte a “părerilor” spun că “detoxul este o prostie” şi “e mercantilism”, că “nu există aşa ceva”, că “organismul îşi face singur treaba” şi alte chestiuni care, sincer, sunt demne de un nivel de grădiniţă al domeniului Sănătăţii.

Evident că există detox făcut pentru raţiuni pur comerciale, cum există şi unele slujbe de înmormântare, sex, zâmbete, pus de unghii false şi câte şi mai câte, care sunt făcute strict pentru bani. Întotdeauna, la orice, există şi o variantă comercială a lucrurilor. Sunt celebrii “precupeţi”, doar că nu la ei ne referim. Pentru că, nu acolo găseşti valoarea şi nu ei certifică  valoarea unui domeniu, oricare ar fi el.

Repet, evident că există detox făcut strict ca şi o formă de a-ţi lua cineva banii, dar nu despre el vorbim. Pentru că este unul lipsit de orice valoare şi autenticitate. E o nulitate în sine, ca şi orice fake.

Cei care spun că “nu există detoxifiere” şi că totul este o prostie, neagă însăşi existenţa eliminărilor organismului, de exemplu. Oare procesele de eliminare ale corpului din ce domeniu fac parte? Din hrănire sau curăţare/detoxifiere? Bun, pe asta am rezolvat-o uşor …

Am ajuns la mai nou bătuta tobă, cum că “organismul îşi face singur treaba”. Cei care o afirmă, în caz că nu-şi dau seama, fac un mare pleonasm. Păi, normal că “organismul îşi face singur treaba” că are şi el, drăguţul, sistemele şi mecanismele lui, care acţionează, că de aia le-a făcut şi le-a pus Dumnezeu acolo.

Dar, daca tot își face Domnia Sa, Trupul, atât de exemplar treaba, cum de avem de-a face cu cazuri de impurificare a sângelui, limfei, cu pietre la colecist și rinichi, cu depuneri de colesterol pe peretii vaselor de sange, cu tesut adipos excedentar, cu toxine stocate pe te miri unde, cu cancere de colon etc.

Doar sunt atatea paturi ocupate de spital care le confirma existanta …

Uite-așa, pentru cei care sunt dispuşi să-şi ridice nasul din detoxo-hater-eală, poate că vor vedea şi faptul că, mecanismele respective îşi fac treaba până la un punct. Până în momentul în care sunt depăşite de bombardamentul de noxe şi toxine la care ne expunem organismul prin aer, apă, cosmetice, produse de curăţenie, wi-fi, EMF, mâncare şi câte şi mai câte.

Cum s-ar zice, sistemele ca şi sistemele, dar au şi ele limitele lor, pentru că sfinţii de noi, numai o viaţă pură, de peşteră, nu ducem…

În rest, aşa cum “Frumuseţea este în ochii privitorului” la fel şi “detoxul este în conştiinţa eruditului”.

De ce spun asta?

Simplu. Pentru că trăim într-o eră a super informaţiei. Este atât de multă informaţie peste tot încât şi dacă fugi în codru’ verde, tot vezi pe un pom “Ion + Maria = Love”. Suntem la nivelul în care trebuie doar să vrei, pentru că ai de unde, din plin. Normal, şi reciproca este valabilă – nu ştii ceva pentru simplul motiv că te menţii în ignoranţa şi nu vrei să afli. E mult mai comod să stai grămadă decât să faci ceva.

Ascultă Podcastul meu – VITAMINA C, pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Anchor.

Şi totuşi, TOTUL DEPINDE DE TINE, nu de ceilalţi.

Culmea, aşa a fost din totdeauna…

La fel stă treaba şi în domeniul detoxifierii. Există scrieri sacre, “nesacre”, cercetări, necercetari, relatări etc.

Trebuie doar SĂ VREI.

Trebuie doar SĂ VREI să afli!

Trebuie doar SĂ VREI să înţelegi!

Trebuie doar SĂ VREI să aplici şi trebuie doar SĂ VREI să culegi roadele.

Nu e necesar să vină nimeni din exterior să TE CONVINGĂ de cât de real şi bun şi mai-stiu-eu-ce e detoxul ci trebuie doar ca tu SĂ VREI să afli.

Atât!

Întinde mâna şi apucă! Informaţie este peste tot.

Trebuie doar SĂ VREI, să fii tenace și să nu te mai oprești.

Dacă nici măcar pentru tine nu faci asta …

___________________________________________

Vrei o experiență practică directă?
Vino în “Detoxitabăra holistică”
, deocamdată singurul retreat de detoxifiere ayurvedică avansată sau, în “Iubire în bucate”, singura tabără de nutritive ayurvedica şi gătit din România.

___________________________________________

Află mai multe pe pagina noastră de Facebook, urmarește-ne pe Instagram, Twitter și YouTube, înscrie-te la newsletter sau hai în taberele noastre ayurvedice de detox şi de gătit. Poți folosi și chatul din dreapta paginii.

Dacă acest articol ţi-a fost util, poţi să îl trimiţi unui prieten. Fă-i şi lui viața mai frumoasă.

Lasa-mi un coment mai jos cu experiența ta. Mulțumesc!

Toate articolele de pe blog reprezinta pareri personale ale autorilor si nu implica o pozitie oficiala a Holistica.ro.
Fiecare dintre articolele de pe site-ul Holistica.ro au eclusiv un rol de informare si nu au scopul de a diagnostica, trata sau vindeca afectiuni. In cazul existentei unor problem de sanatate va rugam sa va adresati medicului specialist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

+ 62 = 63