CRĂCIUNUL | ce sărbătorești de fapt

0
680
Asculta articolul.
Getting your Trinity Audio player ready...

Imaginează-ţi că eşti şef la o Asociaţie de locatari, cea mai mare din câte s-au văzut vreodată.

Locuieşti într-un bloc minunat, cel mai înalt şi mai strălucitor dintre toate, la o scară, la etajul 1.

În fiecare an, de ziua ta, se încinge o ditamai sărbătoarea, de vuieşte întreg cartierul şi, pentru că eşti sărbătorit de mulţi ani, la început a aflat tot oraşu’, apoi tot judeţu’ şi, treptat, toată ţara.

Toţi îţi ştiu ziua de naştere şi se pregătesc din timp, cu mare fast, pentru a te sărbători cum se cuvine. Culmea, până şi cei care nu cred în tine au ajuns să-şi ia zile libere şi să se pregătească cu sârg pentru ziua ta.

Cum s-ar zice, ziua ta a devenit o adevărată Zi Naţională.

Toate bune şi frumoase, până-n ziua-n care faima ta a început să fie ştirbită de un Neica Nimeni, unu’, care locuieşte într-o dugheană, la periferia ca o hazna a oraşului. Deh, “un simplu muritor”.

Culmea, deşi e ziua ta de naştere, deşi până acum era o pseudo Sărbătoare Naţională, oamenii au început să împânzească treptat oraşul, de la an la an, cu imaginea lui Neica Nimeni – afişe cu imagini în care Neica e înconjurat de copii şi cadouri, figurine din plastic şi ghips pe tot felu’ de tarabe şi câte şi mai câte. Neica Nimeni este peste tot. Megastarul momentului.

Intrigat la culme, vrei să cunoşti şi tu noua celebritate, cea care ţi-a ştirbit strălucirea sărbătoririi zilei tale de naştere. Îl cauţi peste tot şi, în ciuda eforturilor tale, nu-l găseşti nicăieri.

Imaginează-ţi chiar că, la un moment dat, în timpul căutărilor tale, afli că, de fapt, imaginea lui Neica Nimeni, pe care toată lumea o afişează şi o adoră, nici măcar nu este a lui, ci e doar plăsmuirea unei fabrici de Cola care, acu’ vreo 100 şi ceva de ani, a inventat o imagine cu Neica Nimeni, doar ca să poată să-şi vândă băutura dubioasă, fix de ziua ta.

Uite-aşa, anii au trecut şi lumea s-a obişnuit, de ziua ta, să nu se prea mai gândească la tine ci, să-l sărbătorească “pe altu'”, un om de rând, de la periferie. Un Neica Nimeni.

Tu cum te-ai simţi ca, de ziua ta, să fie sărbătorit un altul, care Dumnezeu ştie când s-o fi născut?

Unu’, care nici măcar nu e membru-n Asociaţie?!?

 

Şi totuşi, indiferent câte cartoane cu imaginea falsă a lui Neica Nimeni ţi s-ar flutura prin faţa ochilor, Crăciunul rămâne ziua în care s-a născut Fiul Domnului – Isus Hristos.

Așa, ca să știi …

Asculta si podcasturile din VITAMINA C.

 

Află mai multe pe pagina noastră de Facebook, urmarește-ne pe Instagram, Twitter și YouTube, înscrie-te la newsletter sau hai în taberele noastre ayurvedice de detox şi de gătit. Poți folosi și chatul din dreapta paginii.

Dacă acest articol ţi-a fost util, poţi să îl trimiţi unui prieten. Fă-i şi lui viața mai frumoasă.

Lasa-mi un coment mai jos cu experiența ta. Mulțumesc!

Toate articolele de pe blog reprezinta pareri personale ale autorilor si nu implica o pozitie oficiala a Holistica.ro.
Fiecare dintre articolele de pe site-ul Holistica.ro au eclusiv un rol de informare si nu au scopul de a diagnostica, trata sau vindeca afectiuni. In cazul existentei unor problem de sanatate va rugam sa va adresati medicului specialist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

49 − = 46