fbpx
Home Blog DILEMĂ | știe sau nu organismul să se curețe singur?

DILEMĂ | știe sau nu organismul să se curețe singur?

0
1167
Asculta articolul.
Getting your Trinity Audio player ready...

ACUM 20 DE ANI…

O statistică din 1997 din SUA, publicată şi în cartea lui Patrick Holford „The new optimum nutrition Bible” (Biblia noii nutriţii optime), trage un semnal de alarmă asupra unei realităţi cutremurătoare. Americanii sunt „beneficiarii” unor cifre absolut halucinante când vine vorba despre substanţele chimice la care sunt expuşi: două milioane de tone de substanţe chimice folosite în industria alimentară, o sută nouăsprezece miliarde de sticle de băuturi alcoolice, trei sute șaptezeci și cinci de miliarde de țigări, patru sute de milioane de prescripții pentru analgezice și două sute cincizeci de milioane de prescripții pentru antibiotice. În plus, cincizeci de mii de substanțe chimice diferite sunt eliberate în mediul înconjurător de către industrie și aproape o mie nouă sute de milioane de litri de pesticide și erbicide sunt pulverizate pe alimente și pășuni.

Toate sunt cifre de acum peste 20 de ani.

Consideri că, între timp, s-a redus fie şi măcar vreuna dintre ele?!?

Dacă vrei, poţi găsi şi cifre actuale dar s-ar putea să-ţi sară somnul pe-o perioadă ceva mai lungă…

 

PENTRU UNII MUMĂ, PENTRU TINE „CIUMĂ”

Întreabă-i pe cei care locuiesc lângă bulevarde, de câte ori îşi şterg praful de pe rafturile bibliotecii. De cât de „respirabil” a devenit aerul din marile aglomeraţii urbane. Fără pâine sau cartofi poţi trăi, chiar şi o viaţă-ntreagă. Fără aer, nu prea. Oricum, nu mai mult de câteva minute…

Adăugă la situaţia aerului respirat pe cea a apei. Cea a unei ape care e aditivată cu clor, flor şi alte chestiuni delicioase în staţiile de epurare şi pompată apoi către tine, prin ţevi uitate de vreme şi de constructor.

Întreabă-te cât de repede fugi cu maşina la service, când îţi afişează o alarmă, sau că a sosit momentul reviziei de 15.000km. Faţă de maşină manifeşti o atenţie şi grijă uimitoare iar, pe tine, din păcate, te laşi la coada listei de „to do”. Culmea este ca filtre pentru maşina sau chiar o altă maşină poţi să-ţi cumperi relativ oricând dar, să-ţi schimbi propriul trup cu altul nou, îţi va fi ceva mai greu. Imposibil, ca s-o spunem p-aia dreaptă.

Mai adăugăm şi cât de puțin te expui la soare, cât stai în câmpuri electromagnetice prin „graţia” antenelor GSM, a routerelor wi-fi şi câte şi mai câte altele?

Vorbim şi despre mâncare? Despre parfumuri şi alte amalgamuri toxice numite, culmea, „de îngrijire personală”? Ne uitam puţin şi asupra detergenţilor şi a produselor de curăţenie?

Mmmmmm? Îndrăznim?

 

CÂND CONFUNZI IARBA VERDE CU ASFALTUL

În condiţiile astea, să crezi şi să afirmi cu tărie ca „organismul îşi face singur treaba”, că „este inteligent şi ştie să se detoxifice/cureţe singur”, denotă nu doar necunoaştere şi ignoranța ci şi o totală iresponsabilitate față de propria stare de bine.

Totul, într-o epocă a super comunicării, în care ai toată informaţia la un clic distanță. Absolut toate informaţiile şi studiile aferente îţi stau neîngrădit la dispoziţie. Accesul la ele e mai facil ca niciodată.

Și totuși …

 

POLITICA STRUŢULUI

Cum se comportă omul comun?

Păi exact ca şi struţul. Preferă să-și îngroape capul în nisip sau pur şi simplu să privească „în partea cealaltă” şi are senzaţia că „gata! Am rezolvat problema. Am scăpat elegant de un stres”.

Ne este mult mai uşor să repetăm papagaliceşte, pe nedigerate şi fără să trecem prin filtrul propriei conştiinţe, tot felul de mituri urbane false, în loc să le analizăm și să le descoperim singuri falsitatea.

De ce? Păi, cine a spus că „lenea e cucoana mare” ar trebui ridicat post mortem la rangul de profet.

E mult mai uşor ca, atunci când unul încearcă să te trezească, să îi dai repede peste nas cu o papagaliceala din folclorul urban fals, decât să taci, să deschizi urechile şi să asculţi cu adevărat mesajul, să-i pătrunzi esenţa, să te pună pe gânduri, să începi să cauţi informaţii, sa faci conexiuni și să înţelegi mai multe, să iei decizii şi să acţionezi în sensul propriei transformări şi, în final, să culegi nişte binemeritate roade minunate.

 

„EU CU CINE VOTEZ?”

Cum s-ar zice, „în turma stai la căldurică şi eşti în siguranţă”. Aşa o fi, dar cred că priveliştile încântătoare de care beneficiezi când alegi să păşeşti singur, să evadezi din turma, merita tot efortul şi frigul aparent de pe Cărare.

Bun, eşti în stare să recunoşti situaţia alarmantă la care eşti expus – chimicale, poluare, stres etc.

Toate, chestiuni deloc înfloritoare pentru fiinţa ta.

Ce faci mai departe? Care sunt paşii pe care poţi să-i faci?

  1. Citeşte din cât mai multe surse pertinente, autentice, despre detoxifiere

2. Căută să treci prin filtrul personal întreaga informaţie şi înţelege-o cât mai bine

3. Identifică procedee de purificare care se adecvează cel mai bine structurii tale, a anotimpului în care te afli şi a gradului de intoxicare în care a ajuns ființa ta acum.

4. Realizează periodic aceste procedee atât de reechilibrare cât şi de menţinere a stării de armonie proprii.

Poate te ajută şi informaţia despre Shankprakshalana şi celelalte materiale despre detox de pe site.

 

Aminteşte-ţi mereu că „practica îl face pe maestru” și că „un gram de practică face cat tone de teorie”.

Toate bune să se-adune.

Asculta si podcasturile din VITAMINA C. Click aici!

 

Află mai multe pe pagina noastră de Facebook, urmarește-ne pe Instagram, Twitter și YouTube, înscrie-te la newsletter sau hai în taberele noastre ayurvedice de detox şi de gătit. Poți folosi și chatul din dreapta paginii.

Dacă acest articol ţi-a fost util, poţi să îl trimiţi unui prieten. Fă-i şi lui viața mai frumoasă.

Lasa-mi un coment mai jos cu experiența ta. Mulțumesc!

Toate articolele de pe blog reprezinta pareri personale ale autorilor si nu implica o pozitie oficiala a Holistica.ro.
Fiecare dintre articolele de pe site-ul Holistica.ro au eclusiv un rol de informare si nu au scopul de a diagnostica, trata sau vindeca afectiuni. In cazul existentei unor problem de sanatate va rugam sa va adresati medicului specialist.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

70 − = 67