CRĂCIUNUL | Moșul sau Iisus?

0
525

Continuăm și in postarea asta cu “detoxifierea mentala”. In fond, este cea mai grea de facut…

Am ales sa aprofundez putin acest subiect, pentru ca intreaga nebunie starnita de goana dupa cadouri o cam cere.

Dupa cum spuneam, a face curatenie in planul mental, implica si confruntarea cu propriile sabloane, idei preconcepute, concepte osificate si credinte false.

Sa ne orientam spre miezul chestiunii de azi – “ce este de fapt Craciunul”? Este “Sarbatoarea nasterii lui Iisus” sau “Venirea lui Mos Craciun”?

Marea majoritate va raspunde ca este “Naterea Domnului” si zau daca gresesc. Dar, raspunsul REAl la intrebarea de mai sus este dat de fapt de cat timp si atentie aloci pentru fiecare dintre cei doi.

Asta este de fapt adevaratul Craciunul pentru tine.

 

Vine Mos Craciun?

Cu siguranta! Fiecare dimineata de 25 decembrie iti confirma asta. An de an.

Nu-i asculta pe cei care iti spun ca “Mosul nu exista”. Ce stiu ei? Au “crescut mari”.

Nu-i asculta nici pe cei care iti spun ca Mosul e durduliu, imbracat in rosu si cu barba alba.

De ce? Macar din 2 motive:

  • Primul, pentru ca, avand imaginea unui “Mos in carne si oase”, e normal sa ajungi sa nu mai crezi in el. Doar nu l-ai vazut niciodata pana acum, nu doar alunecand pe cos sau pe langa brad, daramite prin oras sau pe cer, intr-o sanie trasa de reni. De fapt te departezi de ceea ce este el cu adevarat: Daruire, Incantare, Minunare si Iubire. Mosul este, de fapt, toate aceste energii, care se manifesta prin tine si toţi cei din jurul tau. Simti bucurie cand daruiesti? Ei, starea asta este chiar el..
  • In al doilea rand, pentru ca imaginea Mosului, cea cu care esti atat de obinsuit, este de fapt rodul campaniilor publicitare bine ticluite ale unei singure companii. O imagine inventata de un grafician, Haddon Sundblom, contractat de catre Coca-Cola, pentru o campanie din 1931. Zicea cineva ca “repetitia este mama invatarii”?

Doar ca, mai presus decat “vine Mos Craciun”, cu indiferent cate si cat de tentante cadouri, Craciunul este totusi Sarbatoarea Suprema – Nasterea Mantuitorului, Iisus Hristos.

Fara acest moment de Gratie, nu am putea vorbi despre Crestinism.

In ce alegi sa crezi?

Asculta si podcasturile din VITAMINA C. Click aici!

Acest articol nu are scopul de a diagnostica, trata sau vindeca afectiuni. In cazul existentei unor problem de sanatate te rugam sa te adresezi medicului specialist.

Află mai multe pe pagina noastră de Facebook, urmarește-ne pe Instagram, Twitter și YouTube, înscrie-te la newsletter sau hai în taberele noastre ayurvedice de detox şi de gătit. Poți folosi și chatul din dreapta paginii.

Dacă acest articol ţi-a fost util, poţi să îl trimiţi unui prieten. Fă-i şi lui viața mai frumoasă.

Lasa-mi un coment mai jos cu experiența ta. Mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =