10 motive ca să ții un regim Ohsawa

0
6969
Asculta articolul.

Citeste articolul sau, daca conduci sau trebaluiesti prin casa sau birou, asculta podcastul. Apasa butonul de play de mai jos.

Atunci când vine vorba despre regimul nr 7 al lui George OHSAWA, orice laudă este de prisos.

Este adevărat că acest regim nu e unul uşor de ţinut, datorită în principal rigorii și a lipsei gusturilor, dar beneficiile sale fac să merite orice “chin”.

De ce să ţii un regim Ohsawa? Iată doar câteva dintre motive:

ECHILIBRAREA ENERGIILOR

Din punct de vedere al medicinelor tradiţionale chineză şi japoneză, precum şi a macrobioticii, dieta omului modern aduce serioase perturbări stării de sănătate datorită consumului excesiv de alimente care au o energie preponderent Yin. În plus, datorită neştiinţei în preparare sau depozitare, unele alimente Yang devin Yin.

De exemplu, în medicinele mai sus menţionate şi conform scrierilor Dr. Ohsawa (peste 320 la număr!), neoplaziile sunt considerate ca fiind afecţiuni generate de excesul energiei Yin în fiinţa umană.

     Descoperă detaliile regimului #7 Ohsawa

APORT MĂRIT DE ENERGIE YANG

Regimul nr 7 Ohsawa este, din câte s-a observat până acum, regimul care aduce cel mai mare aport de energie Yang, în cel mai scurt timp. Record încă neegalat până acum de nicio cură care să vizeze un scop similar.

Efectele acumulării energiei de tip Yang în fiinţă se pot observa chiar după prima zi de cură.

PERIOADĂ REDUSĂ DE CURĂ

Doar 10 zile. Atât.

Regimul nr 7 Ohsawa este atât de genial gândit încât nu există un regim mai scurt care să ofere efecte similare, date de acumularea de energie Yang în structura proprie.

EXPERIENŢĂ PRACTICĂ DE VALOARE

Se spune că “un gram de practică face cât tone de teorie”. Aşa este şi cu regimul nr 7 Ohsawa. Odată ce l-ai dus cu bine la capăt şi i-ai simţit efectele, acestea devin un adevărat jalon în viaţa ta.

Poți să adaugi și următoarele două motive:

  • în primul rând poţi să obiectivezi, prin experiență directă, felul în care ceea ce mănânci îţi transformă atât stările interioare, calitatea proceselor mentale (memorie, atenţie, focalizare etc) cât şi propria stare de bine sau sănătate. Totul într-un timp foarte scurt.
  • stările pe care le trăieşti în şi după regim sunt atât de “ieşite din cotidian” încât ai şansa să experimentezi cum este să trăieşti pe o rezonanță superioară, fără depresii, oboseală, indecizii, chef de acţiune etc. situându-te de fapt la polul opus lor.

 AMPLIFICAREA “DISCERNĂMÂNTULUI ALIMENTAR”

Regulile alimentare stricte ale regimului (ai voie să mănânci doar 4 grâne), te fac sa devii extrem de atent la tot ceea ce mănânci. De aceea, în timpul regimului te confrunţi cu multe obiceiuri alimentare nesănătoase pe care ţi le-ai creat de-a lungul timpului şi pe care nu le mai conştientizezi pentru că fac parte din “normalitatea ta”.

Obişnuinţa de a fi atent la ceea ce mănânci îţi rămâne şi după regim şi te ajută să te hrăneşti mult mai conştient și să prețuiești calitatea fiecarui aliment în parte.

 PURIFICARE

Ai posibilitatea să experimentezi fenomene de purificare pe toate planurile fiinţei tale, mental, emoţional şi fizic, identificate şi descrise amplu în cărţile scrise de către Ohsawa.

     Citește și 10 secrete esențiale pentru un regim Ohsawa de succes.

ÎNVEŢI SĂ MESTECI MAI BINE MÂNCAREA

Oare câţi dintre noi acordăm suficient de mult timp mestecatului mâncării în timpul unei mese? Unul dintre secretele fundamentale ale regimului nr.7 este chiar recomandarea Dr. Ohsawa, de “a mesteca de minim 50 ori fiecare îmbucătură”. Poate părea o cifră astronomică dar, dacă este să luăm în considerare că aşa poţi mânca cantităţi mai mari decât de obicei de orez brun nedecorticat, că nu te expui la balonare şi că digeri mai uşor o hrană care conţine multe fibre şi gluten, atunci necesitatea unui număr mai mare de masticări probabil că devine de înţeles. Este o altă deprindere minunată cu care rămâi în urma finalizării cu succes a unui  regim nr 7 Ohsawa.

 NU FACI FOAMEA

Axul central, acţiunea principală pe care o faci în cadrul regimului este chiar … mâncatul. Energia Yang este adusă în fiinţa ta, aproape exclusiv, de către mâncare. În plus, mâncarea din timpul regimului este uşor digerabilă şi e posibil să mănânci mai mult decât de obicei, fără să prinzi neapărat în greutate.

 POŢI SLĂBI, FĂRĂ EFECT DE YO-YO

E posibil să scazi în greutate dar, totuşi, slăbitul nu este un scop în sine. Acest efect nu se obţine prin abţinerea de la mâncare sau prin reducerea cantităţii ei, ci printr-o alegere înţeleaptă a ingredientelor și a formei de gătire a preparatelor din regim.

 EFECTE EXCEPŢIONALE

Regimul nr.7 este renumit pentru efectele sale excepţionale asupra stării de bine şi ale sănătăţii, descris de către dr George OHSAWA în cărţile sale.

Va urma un articol pe tema asta cât de curând …

Acestea sunt doar câteva dintre motivele care ar trebui să te îndemne să ții un regim nr7 Ohsawa. Este o experiență unică în felul ei care, prin efectele sale memorabile, încununează eforturile de ducere la bun sfârșit a acestui regim.

Succes, tenacitate și  voință!

Află mai multe pe pagina noastră de Facebook, urmarește-ne pe Instagram, Twitter și YouTube, înscrie-te la newsletter sau hai în taberele noastre ayurvedice de detox şi de gătit. Poți folosi și chatul din dreapta paginii.

Stiai de „Iubire în Bucate„, super cursul nostru ayurvedic de gătit personalizat? Înveți să gătești și să mănânci în perfect acord cu tipologia ta.

Dacă sfaturile ţi-au fost utile, poţi să le trimiţi unui prieten. Fă-i şi lui viața mai frumoasă (şi digestia mai eficientă).

Lasa-ne un coment mai jos cu experiența ta. Mulțumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

25 − 16 =