George OHSAWA | promotorul Macrobioticii

0
4112

George Ohsawa este cunoscut în întreaga lume în principal din două motive – este promotorul Macrobioticii şi este cel care a inventat celebrul “regim Ohsawa”. E vorba despre regimul nr 7, cel mai restrictiv din serie.
Poţi citi aici 10 motive pentru care să ţii un regim Ohsawa.
“Ohsawa” este de fapt un pseudonim, numele său real fiind Sakurazawa NYOICHI. Pseudonimul ales este şi el un exemplu al stării de trezire spirituală a lui Nyoichi. “Ohsawa” este un pseudonim pe care şi l-a ales în perioada în care a locuit în Franţa şi reprezintă o transcriere fonetică aproximativă, în japoneză, a franţuzescului “oh, ça va”„ adică „totul este în regulă”. Acesta este motivul pentru care numele său se scrie aşa şi nu în varianta utilizată cel mai des, în mod greşit, – „Oshawa”. Până la alegerea acestui pseudonim, a mai folosit şi altele, dintre care cele mai uzitate au fost Musagendo Sakurazawa, Nyoiti Sakurazawa, Yukikazu Sakurazawa.
Ohsawa s-a născut pe 18 octombrie 1893, în timpul Restauraţiei Meiji, într-o familie săracă din oraşul Shingu, prefectura Wakayama, Japonia. Tatăl său a fost samurai, mama moaşă şi asistentă medicală. A avut încă trei fraţi.
Deoarece părinţii săi nu aveau suficienţi bani să-l trimită la şcoală, a început să studieze de mic practici spirituale în cadrul mişcării Shoku-yo Kai, învăţături care mai târziu aveau să-i salveze viaţa.
Infuzarea gradată a influenţelor occidentale în societatea japoneză din acea vreme, au dus la pătrunderea treptată a zahărului în alimentaţia japonezilor şi, odată cu el, au apărut şi “bolile vestice”, necunoscute până atunci în întreaga istorie a ţării.
Mama sa s-a îmbolnăvit şi a fost diagnosticată ca şi incurabilă şi abandonată de către “medicii vestici” (alopaţi), fapt care s-a petrecut atât cu cei trei fraţi ai săi, cât şi cu el, George Ohsawa fiind diagnosticat cu ulcer şi cu tuberculoză, boală considerată fatală, incurabilă în acea vreme.
După moartea mamei şi a fraţilor săi, George Oshawa s-a revoltat la gândul că acelaşi sfârşit tragic îl aşteaptă şi pe el şi, pentru că medicina alopată nu-i oferea nicio soluţie şi şansa de a trăi, s-a orientat spre medicina tradiţională orientală, fiind în mod special atras de practicile neconvenţionale ale Dr. Sagen Ishizuka, care tratase deja mii de pacienţi declaraţi incurabili de către medicina alopată… doar prin intermediul alimentaţiei.
Mai târziu, Ohsawa spunea, într-una din cărţile sale, că, la vârsta de 19 ani, s-a tratat complet de tuberculoză, doar prin aplicarea conceptelor taoiste despre energiile Yin şi Yang, din medicina tradiţională chineză, pe care le-a combinat cu învăţăturile Dr. Sagen Ishizuka.
Mai târziu a emigrat în Paris, Franţa, unde a adoptat pseudonimul de George OHSAWA şi a început să transmită oamenilor din învăţăturile sale, devenind promotorul infocat al Macrobioticii, de la termenii greceşti “macros” – mare şi “bios” – viaţa.
După câţiva ani s-a întors în Japonia unde a deschis o Fundaţie de studiu şi aplicare a macrobioticii.
În 1931 a publicat “Principiul unic”, o lucrare care explică ordinea universală prin prisma jocului polar al celor două energii – yin şi yang.
În aproximativ 40 de ani de activitate publicistică, George Oshawa a scris peste 300 de cărţi în japoneză şi 20 de cărţi în limba franceză.
Ohsawa a definit starea de sănătate a unei finite umane după şapte criterii: lipsa oboselii, un apetit bun, somn bun şi odihnitor, o memorie bună, umor din plin, precizie a gândurilor şi acţiunii şi o permanentă stare de recunoştinţă.
A decedat la vârsta de 73 de ani, în urma unui infarct, la 23 aprilie 1966.

Află mai multe pe pagina noastră de Facebook, urmaresște-ne pe Instagram, Twitter și YouTube, înscrie-te la newsletter sau hai în taberele noastre ayurvedice de detox şi de gătit. Poți folosi și chatul din dreapta paginii.

Stiai de “Iubire în Bucate“, super cursul nostru ayurvedic de gătit personalizat? Înveți să gătești și să mănânci în perfect acord cu tipologia ta.

Dacă ţi-a fost util articolul, poţi să-l trimiţi unui prieten. Fă-i şi lui viața mai frumoasă.

Lasa-ne un coment mai jos cu experiența ta. Mulțumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 70