fbpx
Acasă Tabere de gătit

Tabere de gătit

gatit

IUBIRE ÎN BUCATE

Tabără ayurvedică de gătit

Proiect recomandat de AMN – Asociaţia Naţională Pentru Promovarea Medicinelor Neconvenţionale din România

Experiența vastă dobândită în aproape 4 ani de tabere, ne conduce spre un nou proiect, astfel încât, a 20-a tabără pe care o organizăm este, de fapt, o tabără noua – una ayurvedică de gătit.

Alege o tabără menită să îţi transforme, radical în bine, atât modul de a te hrăni cât şi viziunea asupra vastului univers al hrănirii fiinţei umane.

Departe de lumea civilizată, în mijlocul naturii, înconjuraţi de munţi şi păduri, într-un loc minunat. În spatele vilei susură şăgalnic un rău de munte iar, la o aruncătură de băţ, se află Cheile Râșnoavei.

Am ales o vilă izolată, recent renovată, cu camere minunate, dotate cu baie proprie şi balcon la fiecare cameră, special pentru a putea evada din stresul cotidian, pentru a putea petrece timp de calitate cu noi înşine şi pentru a ne putea bucura, împreună, de o nouă viziune, coerentă şi holistică asupra hrănirii.

[vc_btn title=”Rezerv acum un loc in tabara” color=”danger” link=”url:http%3A%2F%2Fholistica.ro%2Fevents%2F|title:Detoxitabere%20Holistice|target:%20_blank”]

VINO ÎNTR-O TABĂRĂ ÎN CARE SĂ ÎNVEŢI SĂ GĂTEŞTI, DAR ŞI CUM ŞI CE SĂ MĂNÂNCI, TOTUL PERFECT ADAPTAT LA PROPRIA TA CONSTITUŢIE, VÂRSTĂ, ANOTIMP ŞI STARE DE SĂNĂTATE.

DE CE O TABĂRĂ HOLISTICĂ DE GĂTIT?

 • DSC_0175Pentru că ÎNVĂȚĂM să mâncăm corect, să gătim şi să alcătuim un meniu în perfect acord cu tipologia proprie, punem în PRACTICĂ (găteşti, participi la workshop-uri şi seminarii) și ceea ce este cel mai frumos, obținem și REZULTATE.
 • Pentru că învățăm și aplicăm cunoștințe AYURVEDICE. Cei peste 5.000 de ani de existență și de rezultate, uneori considerate chiar miraculoase, ale Ayurvedei, sunt o garanție a autenticității sale.
 • Pentru că dobândești o înțelegere superioară, holistică, asupra alimentaţiei şi a actului hrănirii și înțelegi CE FEL de tipologie ai, CUM să adaptezi perfect hrana la constituţia ta, precum şi la ANOTIMP, VÂRSTĂ, STARE DE SĂNĂTATE etc.
 • Pentru că ești privit ca și o minune unică, irepetabilă, care are tot dreptul la o abordare PERSONALIZATĂ.

Apelăm la:

 • 12080262_523799977774879_7434755149152758134_oAlimentație sănătoasă vegană şi raw
 • Amestecuri personalizate de plante de leac cu proprietăți vitalizante şi nutritive
 • Uleiuri naturale presate la rece
 • Uleiuri volatile
 • Super alimente, alge şi suplimente alimentare
 • Procedee eficiente de mobilizare a corpului/exerciții fizice armonioase, accesibile și eficiente
 • Procedee simple de utilizare a respirației
 • Modalități de vizualizare ghidată, concentrare și meditație pentru accelerarea armonizării fiinţei
 • Procedee de conștientizare ce îmbunătăţesc semnificativ afectul alimentaţiei sănătoase

Tabăra de gătit este:

 • SONY DSCO “tabără de hrănire”, organizată conform principiilor și învățăturilor milenare tradiționale ayurvedice.
 • un eveniment care îți oferă o VIZIUNE panoramică autentică asupra procesului complex al hrănirii
 • o tabără axată pe ÎNȚELEGEREA care apare prin îmbinarea coerentă, superioară a învățăturilor autentice cu practica înțeleaptă.
 • o OCAZIE de a savura, poate pentru prima oară, un meniu ayurvedic vegan şi raw (fără produse de origine animal/fără preparare termică), perfect pentru constituţia ta şi absolut delicios și sățios.

Bucură-te de o viziune inedită asupra hrănirii:

17807524_1677320752297279_2574241116343216655_o

 1. deprinzi cunoştinţe şi învăţături ayurvedice, găteşti româneşte.
 2. afli mai multe despre propria ta tipologie și îţi înţelegi mai bine propriul organism și propria ființă
 3. afli noţiuni de alimentaţie sănătoasă, adaptată necesităților individuale,
 4. afli noțiuni despre diete precum şi principiile după care să le adaptezi perfect organismului tău
 5. înveţi şi prepari mâncăruri sănătoase şi delicioase;
 6. realizezi degustări cu seve proaspete din legume şi fructe
 7. înveţi elemente de aromoterapie, precum şi cum să utilizezi şi să găteşti cu ajutorul uleiurilor esenţiale (volatile)
 8. gătim împreună, de fiecare dată, întreaga mâncare de pe tot parcursul taberei
 9. înveţi secretele alcătuirii unui meniu specific tipologiei tale precum şi a celorlalţi din familie
 10. afli cum să îţi compui mesele principale ale zilei, astfel încât organismul tău să nu mai ceară diverse snak-uri între mese.
 11. înveţi reguli de utilizare a apei precum şi a consumării ei în timpul meselor
 12. înveţi elemente ayurvedice esenţiale pentru o digestie excelentă
 13. afli noţiuni de combinare înţeleaptă a alimentelor (Samyoga)
 14. înţelegi ce acţiuni să eviţi, pentru că îţi pun în pericol sănătatea (Prajnaparadha)
 15. afli metodele de prevenire a acumulărilor toxice (Ama)
 16. înveţi mecanismele de producere şi eliminare a toxinelor din corp;
 17. afli cum sunt intercorelate diferitele părți ale fiinţei tale: fizică, emoţională şi mentală,
 18. afli despre plantele nutritive şi vitalizante
 19. administrezi şi înveţi să utilizezi amestecuri ayurvedice personalizate din pulberi din plante de leac
 20. înveți să eviți extremele și să adaptezi procesul de hrănire la propriile necesități;
 21. savurezi un meniu vegan (fără produse de origine animală) delicios, precum şi sucuri de legume şi fructe.
 22. participi la seminarii teoretice (aprox 5h/zi) şi practice (workshop-uri, demonstraţii etc) de gătit

BONUS: ne începem fiecare dimineață, cu exerciții de revitalizare și energizare a întregii ființe, ghidate de către o persoană cu o practică de peste 17 ani în domeniu.

[vc_btn title=”Rezerv acum un loc in tabara” color=”danger” link=”url:http%3A%2F%2Fholistica.ro%2Fevents%2F|title:Detoxitabere%20Holistice|target:%20_blank”]

DE CE HRĂNIRE?

Pentru că, în mod normal, “a mânca” ar trebui să însemne şi “a te hrăni”.

17201413_1643004789062209_2108913678634671958_nDin păcate însă, practica de zi cu zi ne arată că lucrurile nu stau întocmai aşa. Oamenii au ajuns să mănânce haotic, mâncăruri super procesate şi aditivate care le pun sănătatea în pericol, totul derulat într-o viteză maximă, eventual cu privirea aţintită în televizor, laptop, tabletă sau telefon.

Este uluitor că am ajuns ca nevoile pe care le au autoturismele noastre să treacă înainte propriilor necesităţi. Este important să redevenim conştienţi de sacralitatea actului hrănirii, de necesitatea perfectei adaptări la propriul nostru organism. Nu orice este bun pentru cineva, va avea efecte benefice şi asupra noastră. Dacă avem o maşină diesel iar vecinul una pe benzină, cu siguranţă ne vom alimenta maşina cu carburant diesel şi nu cu benzină. Totuşi aceeaşi regulă nu o aplicăm şi atunci când este vorba de propria noastră hrănire.

Pe de altă parte, e necesar să înţelegem că organismul nostru are propriile sale necesităţi în materie de nutrienţi şi, dacă nu îi asigurăm în mod optim, se va ajunge la situaţii de dezechilibru şi, ulterior, la boală. Se spune că “aşa cum îţi aşterni, aşa dormi” şi, tocmai de aceea, să previi e mult mai înţelept decât să tratezi. În plus, vorbim totuşi de domeniul hranei, ceea ce presupune implicit gusturi bune şi savuroase, aducătoare de satisfacţie, împlinire şi sănătate.

PENTRU CINE?

Pentru toți cei dornici să înţeleagă cum să se hrănească optim şi înţelept, în perfectă armonie cu organismul propriu.

13Pentru cei dornici să facă pași importanți în regăsirea sănătății și echilibrului fiziologic și sufletesc, prin savurarea unei hrane care să ne fac să ne simțim energici şi vitali, plini de poftă de viață şi eficiența în acţiunile cotidiene, să savurăm un somn de calitate, să avem o digestie excelentă, să ne confere o concentrare excelentă, tonus mental, fizic şi sufletesc, randament mărit,

Pentru toți cei care simt că “suntem ceea ce mâncăm” şi vor să şi înţeleagă cum se mănâncă şi cum se prepară o hrană în perfect acord cu propriul organism, fără a-i consuma resursele vitale şi starea de echilibru şi armonie

Pentru toţi cei care simt nevoia unei ” reinițializări” profunde şi a unei transformări “cu miez” în viaţa lor.

Pentru toți cei care vor să își înțeleagă mai bine propria ființă și să relaționeze mai profund cu propriul corp, în armonie cu Natura.

IMPORTANT! Tabăra este gândită pentru persoane care nu au cunoștințe în domeniul gătitului, alimentației sau ayurvedice, si se adresează tuturor categoriilor de vărstă.

 

CE FACEM ÎN TABĂRĂ?

18010282_1698332180196136_5446989815051883204_nPe de-o parte ÎNVĂȚĂM, în cadrul seminariilor zilnice, care sunt tipologiile umane, care este propria noastră tipologie, ce alimente să mâncăm şi care să le evităm pentru a fi în acord cu organismul nostru, cum dobândim o digestie excelentă şi cum o menţinem, cum se produc toxinele, ce este procesul de detoxifiere, cum se realizează și când, totul perfect adaptat propriei noastre structuri.

Pe de altă parte PRACTICĂM. Gătim împreună meniuri delicioase specific fiecărei tipologii, adaptăm un meniu pentru toate tipologiile astfel încât să putem să adaptăm acasă mâncarea pe care o gătim şi pentru ceilalţi membri ai familiei, Ne folosim de o alimentaţie vegană şi raw, sănătoasă și echilibrată, de seve și sucuri, amestecuri ayurvedice personalizate din pulberi din plante de leac, de respirație, exerciții fizice și meditație, de metode de detoxifiere şi revitalizare emoțională și mentală, autocunoaştere, ne apropiem unii de alții și de natură.

[vc_btn title=”Rezerv acum un loc in tabara” color=”danger” link=”url:http%3A%2F%2Fholistica.ro%2Fevents%2F|title:Detoxitabere%20Holistice|target:%20_blank”]

LOCATIE

Tabăra este una de tip retreat. De aceea am ales o vila din Cheile Râșnoavei (aprox. 30km de Brașov, în apropiere de Râșnov), tocmai datorită poziționării sale minunate, într-o locație izolată, înconjurată de pădure, cu un râu care curge chiar langa vila, cu peluză tunsă proaspăt, apă de izvor captată la robinete, cu camere recent renovate, dotate cu baie si balcon si multe alte surprize minunate.

Harta acces auto aici

 TRAINERI

Ionut COSTINIonuţ COSTIN owner rawdia Brașov (restaurant raw&vegan), lector de Ayurveda de peste 12 ani, specializare în terapii Panchakarma, trainer atestat ANC/CNFPA, conferențiar, autor, activitate de peste 15 ani în mass media (manager/prezentator radio/TV – ProFM, ProTV, BBC Londra etc) master în comunicare și PR.

 

Stefania COMSAȘtefania COMȘA blogger culinar vegetarian, cu o experienta de peste 3 ani de gatit vegetarian/vegan/raw-vegan, cu zeci de workshop-uri de gatit sustinute in tara, cu participari la conferinte si workshop-uri de gatit sustinute de Collin Campbell (autorul cartii Studiul China) si Lean Campbell (autoarea Cartii de bucate Studiul China), Mimi Kirk (autoarea cartilor Live raw around the world), Joe Cross (autorul documentarului Fat, sick and nearly dead)

COST

Costul taberei este de tip “all inclusive” si cuprinde:

 • loc in camera dubla cu baie in camera si balcon propriu
 • toate cele 3 mese: meniu vegan, retete ayurvedice adaptate la tipologia ta
 • seminariile teoretice
 • workshopurile si demonstrațiile practice
 • materialele de curs
 • amestecurile ayurvedice personalizate din plante de leac,
 • condiment și uleiuri,
 • uleiuri esentiale etc

INSCRIERE/DETALII

0744.201.401

tabere@holistica.ro

sau folosind formularul de inscriere.

[vc_btn title=”Rezerv acum un loc in tabara” color=”danger” link=”url:http%3A%2F%2Fholistica.ro%2Fevents%2F|title:Detoxitabere%20Holistice|target:%20_blank”]

URMARESTE AICI RELATARI SI CLIPURI DIN TABERE

[vc_btn title=”Rezerv acum un loc in tabara” color=”danger” link=”url:http%3A%2F%2Fholistica.ro%2Fevents%2F|title:Detoxitabere%20Holistice|target:%20_blank”]

Conectează-te la noutăți!

[vc_wp_posts title=”” number=”” el_class=””]
G-1HKZCBKRQN