De ce trebuie sa țin cont pentru ca detoxul să fie eficient?

0
420

– adapteaza metoda de detox propriului tip de digestie si metabolism. Fie ca vorbim de cure cu sucuri, de post, de dieta raw sau alte metode – trebuie sa avem in vedere ca nu oricare dintre ele se potrivesc pentru toti.

– fii atent la modul de viata pentru a mentine digestia intr-o stare foarte buna de functionare, reducand la minim incarcarea organelor de eliminare.

– asociaza mai multe metode – utilizarea dietei, plantelor detoxifiante si metodelor fizice (exercitii, respiratie) – poate genera o stare de detoxifiere si energizare la fel de intensa sau chiar net superioara unor cure de detoxifiere intensive insa unilaterale.

– integreaza detoxifierea holistic – nu te opri la corp, ci tine cont ca orice acumulare de toxine se reflecta si in starea psiho-mentala. Cresterea aciditatii corporale generata adesea de toxine sau lipsa oxigenarii suficiente, se traduc in stari psihice negative, insa mai putin cunoscut este faptul ca lucrurile functioneaza si in sens invers: stresul intens, graba, mancatul in stari de tensiune, fricile sunt tot atatea cauze de perturbare a echilibrului organic, de afectare nervoasa, hormonala, de modificare a ph-ului corporal, a florei intestinale. Suntem un tot si trebuie sa ne abordam ca atare – trup, minte si suflet, astfel ca starea de bine sa se stabileasca in toate planurile fiintei noastre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here